Friss !!!

  • Balaage: Eszméletlen jók lettek a képek. Gz papesz. Jól megcsináltad, le a kalappal. A lesserheal castos te... (2009.03.19. 07:36) Karácsonyi sütés idején ...
  • Spunkmeyer: Elég baj nekem, hogy nem vagyok skilles és most,hogy mondod lehet más nem is kapott nerfet! Hopppp... (2009.02.21. 14:02) Thx Blizz!!
  • Simulacra: nah, Gabcsa, itt a talent amiről beszéltem múltkor. elég szép aggrot lehet vele csinálni. www.wow-... (2009.02.16. 17:40) Malygos
  • bandiketto: gz! kár hogy a meló miatt lecsúszok mindig de ez van.. örülök hogy megy a szekér!:) (2009.02.06. 01:15) Naxxramas nem akadály többé!
  • Otisz: Az emberek nagy részének akik szoktak jrni raidelni már simán van 25 fős kompatibilis gearje. A má... (2009.01.20. 10:45) Raidek szervezése

Veszetthuzat Guild

2008.11.01. 03:33 | vacso | 7 komment

Köszöntök minden régi és új tagunkat, illetve látogatónkat

Weblap : veszetthuzat.try.hu (amit most látsz, egyenlőre a blog-on keresztül)
Blog : veszetthuzat.blog.hu

Néhány mondatban összefoglalnám a Veszetthuzat Guild főbb irányvonalait és útmutatást adnék az új tagok részére.

Kicsi baráti csoportként kezdtük a World of Warcraft-ot személyes ismerettségi háttérel, különbözo Guildek színeiben. Sajnos a Blizzard kezdeti elképzeléseiben a "magányos farkasok" kevés PVE élményben részesülhettek az akkori 40 fős "high end" instance-ok miatt, de később egyre több lehetőséghez jutottak a kisebb és kisebb instance-ok megjelenésével. Majd a guildbank megalakulásával értelmét nyerte egy guild megalapítása, hiszen nem voltunk egymás online/offline idejéhez kötve, pusztán közös alapanyagokkal segíteni tudtuk egymást. Tehát megalakult a Veszetthuzat.

Kezdeti célunkat, hogy akár 10 fős instában is helyt tudjunk állni, elértük, sőt a közelmúltban erősen túlszárnyaltuk, talán túl gyorsan is.

Ezért arra kérem az új és régi tagokat, hogy legyenek egy kicsit türelmesebbek, előzékenyebbek egymással a jelen helyzetben is, és a jövőben is, hiszen olyan, hogy mindenkinek jó legyen csak a mesében van, a valóságban néha áldozatokat kell hozni. Itt hozzátenném, hogy a fiatalabb és idosebb játékosok közti differenciákat próbáljuk minnél kisebbre szűkíteni, az öregek ne piszkálják a fiatalokat és azok próbálják nem idegesiteni az öregeket.

A közeljövőben erős egymásrautaltság vár ránk, hiszen mindannyian mihamarabb el szeretnénk érni a 80at, ezért próbáljunk kialakítani kész 5ös 10es csapatokat Tank+Healer+Dps felállásban, hogy szimultán fejlődhessen az egész guild. Ehhez az kellene, hogy mindenki aki több karakterrel játszik egy picit előtérbe helyezze a guildnek megfelelőbb karaktert, hogy optimális csapatok legyenek.

Mindenkit megkérek, hogy a karaktere note-jába írja be a main karakterének nevét a beazonosítás végett, hogy ha neadjisten lenyúlják az accountját akkor tudjuk még melyik karakterek tartoznak hozzá (hogy elvégezzük a megfelelő lépéseket)
 

Guildcsatorna :

  • próbáljunk tartani valami színvonalat, feleslegesen ne "anyázzuk" egymást (jómagam is cseppentem már bele dühből "anyázásba" amiből legtöbbször a KI(K) marad meg és nem a MIÉRT)
  • ha bejelentkeztünk, legalább egy "hi","hali"-t dobjunk a csatira, ez biztonságtechnikai szempontból is jó, hiszen az accounttolvajok nem köszönnek be csak disenchantolnak, ürítik a gbankot meg ilyenek.

 

Guildbank :

  • még mindíg átalakítás alatt, de azért vázolom
  • mivel hirtelen túl sokan lettünk a "közös vagyon" már nem működik (ebbe nagy országok is belebuktak) - megoldás = kapitalizmus - azaz kivásárolhatóak lesznek bizonyos dolgok belőle remélhetően korrekt áron , amibol a potikat, flaskákat, kajákat fedezzük
  • a bankból kivenni csak limitekkel lehet (remélem nem AH-zza el a kivett manapotit) illetve ha valakinek feltörik az accountját nem tudja kipakolni az egész gbankot
  • guildadó nem lesz, mint ahogy gázáremelés sem
  • többé senki nem tud berakni semmit a gbankba mivel így pillanatok alatt betelne minden válogatott low level itemmel
  • pénzt ne rakjatok a gbankba mert elnyeli
  • természetesen akik még a kis guild idejében pakoltak be cuccokat azokat kárpotóljuk (hogy ne tűnjön elnyelésnek a lezárás)
  • jelenleg elérhetőek a glyph-ek 
  • a potikat és kajákat próbáljuk előállítani raidekre (a poti valószínűleg nem lesz ingyen, de azért megprobáljuk hátha, a kaja szerintem sosem fogy el)
  • ha van mégis felesleges cuccod szólj és valamelyik bankkari megveszi tőled (Zsír,Buxa,Resis)
     

RAID

  • próbálj meg időben, felkészülve jönni a raidre, még ha csak 5fős is, hiszen a többi ember rád vár (a calendar amúgy figyelmeztet is), és hamar beszerveznek valakit helyetted ha sokat késel
  • Roll - még kialakulóban a lootosztás rendszere, de próbálunk igazságosan osztani - ezért mellőzzük a vicces rollolásokat (hamar plusszmunkát csinálunk magunknak, ha megkapunk egy viccből rollolt cuccot, ugyanis annak kell a GM nek írnia aki kapta az itemet)
  • ha valaki kimaradna a Raid-ból mert embertúltengés van, az legyen türelemmel (hiába lépne ki 2 healer meg 1 tank szívesen akár, ha az az ember dps) és legközelebb említse, hogy a "mult héten kimaradtam"
  • ha a calendarban több invite is van akkor lehetőleg csak arra jelentkezz mire biztosan el tudsz menni hiszen ha csütörtökön voltál pénteken mentve leszel, ha meg napi reset van és nem tudsz menni akkor megint embert kell helyetted keresni
  • ha iskolába jársz és korán fekszel, vagy egyéb elfoglaltságod lesz pl. 20:50-től akkor előre szólj, hiszen egy ember kell majd helyetted
  • csütörtök és szombat a jelenlegi raid nap 18:00 és 23:00 közé szorítva (+-1 óra), természetesen akik a többi napra tudnak szervezni valamit csinálják nyugodtan, de lehetőleg ne legyenek össze-vissza elmentve az emberek (bár a WOTLK kezdetén nem fog minket ez a veszély fenyegetni)

TeamSpeak : tss.thomi.hu

  • Raid alatt használjuk a TS-t mert rengeteg ídőt sporolunk, a kihagyott gépelésekkel
  • lehetőleg gombra tegyük a kommunikácíót, hiszen a behalladszódó "... megint egyest kaptál ! Te büdös kölke! ..." nem hiszem, hogy a raid-re tartozik. 
  • javaslom a fejhallgatót mert kisebb a visszahallás veszélye (és ha magunk nem tudjuk, kérjünk meg valakit, hogy a mixert állítsa be - érdemes beállítani mert, akitől visszahalljuk magunkat, nagyrészt lenémítjuk tehát neki írnia kell)

 

Egyenlőre ennyi, viszont bővülni fog !

Címkék: guild irányvonal veszetthuzat

A bejegyzés trackback címe:

https://veszetthuzat.blog.hu/api/trackback/id/tr78743381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabcsa 2008.11.01. 09:00:30

Vacso!Ez Istenkirály összefoglaló volt,nem is tudom mit mondjak.......For the Horde!!!

Simulacra 2008.11.01. 09:01:29

Remélem WOTLKban is hasonló jó guild maradunk mint most vagyunk :)

Jalopy 2008.11.01. 11:49:58

Jajot áthozhatom majd én is ide? Aranyos és cuki vagyok, és öreg ( jó annyira nem mint egyesek :P).

Mivel egyre komolyabb a guild, és már nem csak baráti móka, hanem keményen nyomjuk az instákat, nem szeretnék abba belefutni, hogy valaki megsértödjön esetleg azon, hogy nem vagyok guildtag és mégis én viszem el a lootot. Ezt szerintem teljesen igaza lenne annak aki elől így elvinném a lootot.

Nagyon tetszik Vacso amit írtál, és csak így tovább Veszetthuzat!!

Bandikaa 2008.11.01. 18:14:32

Hát eszméletlen milyen jókat tudtok irni!!!!. :D
mindenben igaza van a Guild Leadernek... de a jövőben szerintem a Veszetthuzat Arthas ajtaja elöt kopog és gratulálunk magunknak és mi leszünk a top guild :) csak igy tovább vacso

Hobbit 2008.11.03. 00:15:56

Elég frankó! WOTLK ba én szerintem rerollolok DK ra ! Amugy nem akarunk majd egy fix 10fös grp ot csinalni WOTLK ra? szerintem elég jo lenne. vagy akár 2őt is! :)

üdv: Drágaszágkeeper

Balaage 2008.11.03. 11:03:15

De. akarunk. Sőt, előszőr biztos hogy ezek a raidek lesznek előnyben, mert bizony a wtlk-ban nem fogunk tudni érvényesülni szedett vedett kék és zöld lvl 80-as cuccban 25 fős raiden. Ugyanaz a szitu lesz mint BC megjelenésekor. Sok kicsi 5 fős csapat, mejd 10 fős grouppok karába mentek, itt Naxxba fognak. T4 összeszedése ami itt t7 lesz. Majd amikor összejön egy normális set-up akkor bepróbálkozunk 25 fős ridre.

rasheed 2008.11.04. 21:37:49

Vacso, köszönjük. Frankón összeszedted.
süti beállítások módosítása